Defensie zet luchttransport in voor ondersteuning Sint Maarten na orkaan Irma

water en voedsel voor 40.000 mensen voor vijf dagen

Stockfoto: Haico Kats

Den Haag / Eindhoven – Vanmiddag vertrekken vanaf de militaire vliegbasis Eindhoven een KDC-10 en C-130 Hercules transporttoestel van de Koninklijke Luchtmacht in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties richting Sint Maarten om hulpgoederen en extra militairen in te vliegen. Dit is vanochtend bekend gemaakt door minister Plasterk.

De transporttoestellen vliegen naar Curaçao. Vanwege de schade aan het vliegveld op Sint Maarten wordt de C-130 ingezet om de goederen tussen het getroffen gebied en Curaçao te vervoeren. Dit tactische transportvliegtuig is geschikt om op primitieve en slecht bereikbare start- en landingsbanen te kunnen landen.

De militairen worden ingezet voor hulpverlenende en ondersteunende taken. Daarnaast wordt water en voedsel meegenomen, waar 40.000 mensen vijf dagen van kunnen worden voorzien. Er is sprake van grootschalige verwoesting van infrastructuur en inwoners beschikken niet over stromend water. Er is dringend behoefte aan hulpgoederen en extra ondersteuning om de hulpverlening op gang te brengen. Ook kunnen militairen worden ingezet om de openbare orde te herstellen.

Stockfoto: Haico Kats

Voor de Media

Of stuur een bericht…

wellicht ook interessant