Wielrenner (52) uit Bergen omgekomen door aanrijding

18:17:55 Ambulance Kennemerland Ongeval Letsel Purmerenderweg Zuidoostbeemster

Bij een ongeval op de Purmerenderweg in Zuidoostbeemster is rond 18.00 uur helaas een fietser overleden. Uit 1e onderzoek lijkt fietser van achteren door automobilist te zijn aangereden. Die bestuurder is aangehouden. De politie (voa) onderzoekt nu wat er precies gebeurd is.

Aldus de politie via Twitter

Zuidoost Beemster - Een 52-jarige wielrenner uit Bergen is maandag rond 17:45 uur op de Purmerenderweg in Zuidoostbeemster betrokken geraakt bij een verkeersongeval. Hij is hierbij om het leven gekomen.

Maandag aan het eind van de middag kwam de wielrenner door nog onbekende oorzaak in botsing met een bestelauto. Door omstanders is meteen eerste hulp verleend en de reanimatie gestart. Hoewel de brandweer, ambulance en traumahelikopter snel ter plaatse waren, heeft de reanimatie niet meer mogen baten en is het slachtoffer ter plaatse overleden.

De bestuurder van de bestelauto was niet onder invloed van alcohol. De verkeersongevallenanalyse (VOA) heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld en beide voertuigen zijn in beslag genomen door de politie. Vandaag zal er op de plek van het ongeval nader onderzoek plaatsvinden.

Bron: Woordvoering Politie

Het bovenstaande beeldmateriaal is gemaakt met name voor de lokale en landelijke media. Bij ongevraagd en onbetaald gebruik maken van het beeldmateriaal worden er extra kosten in rekening gebracht voor de gebruiker.

Wellicht ook interessant